Alicantado!

Hoi! Mijn naam is Thierry en ik kom uit Amsterdam. De laatste 5 maanden heb ik stage gelopen bij Proyecto Español voor mijn studie Tourism Management. Voor mij was het de eerste keer dat ik in een ander land heb gewoond.

Het was fantastisch om te werken op een taleninstituut. Tijdens mijn stage heb ik gewerkt op de marketing afdeling van Studio3 en Instituto Berlin (de Engelse en Duitse tak van het bedrijf), gaf ik extra lessen aan locals in het Engels en begeleidde ik de Intercambio (talenuitwisseling).

Mijn favoriete taak was het begeleiden van de activiteiten die de school aanbiedt aan haar studenten. Van Maandag-Zaterdag is er een activiteitenprogramma waar studenten zich voor kunnen opgeven. Dit is in mijn optiek erg belangrijk en tevens 1 van de grootste pluspunten van Proyecto Español. Door niet alleen lessen te volgen maar ook te participeren in activiteiten raken veel studenten meer in aanraking met de Spaanse cultuur. Voorbeelden zijn een Clase de Cocina (Paella, tortilla etc.)Espectaculo de Flamengo (traditionele Spaanse dansvoorstelling) en elke Zaterdag een trip naar een stad of dorpje in de omgeving.

Alcoy

De trips op Zaterdagen die ik heb mogen begeleiden waren helemaal top! Je ziet op deze manier veel van de omgeving (die prachtig is) en komt op plekken waar je in eerste instantie niet aan had gedacht om naar toe te gaan. Zo ben ik bijvoorbeeld met 6 studenten naar Murcia geweest, met 5 studenten naar het eiland Tabarca en heb ik de trip naar Las Fallas (het grootste festival van Valencia) met 40 studenten ook meegemaakt.

Murcia

Dankzij de lessen die ik heb mogen volgen in de school heb ik mijn Spaans aanzienlijk verbeterd. Het belangrijkste voor mij (en ik denk voor velen andere beginners) is je over je schaamte om te spreken heenzetten. Het is niet erg om fouten te maken (meter la gamba!), ook al klink je als Tarzan (Soy Thierry, Tu Jane) – maar het is juist erg belangrijk! Niemand leert van zijn correcte antwoorden maar juist veel meer van zijn fouten. Dit is dan ook de grootste reden dat ik nu Spaans spreek, met zelfvertrouwen!

De sfeer in de school is geweldig. Mensen van over de hele wereld komen hier om Spaans te leren, waardoor iedereen hetzelfde doel heeft en je dus al direct een soort band hebt met elkaar. Elke week komen er nieuwe studenten aan en vertrekken er studenten die klaar zijn met hun cursus. Dit zorgt ervoor dat je elke week nieuwe mensen ontmoet, via-via of in je klas.

Ik zal de avonden uit in el Barrio, het bezoeken van wedstrijden van de plaatselijke trots Hercules CF en de bierpongtoernooien die ik en mijn huisgenoot organiseerden op ons dakterras nooit vergeten. Het was een fantastische ervaring en ik zou het zo nog een keer doen!

Ont-spanje!

Thierry